BACKPACK

  • 30. 11. 2017
  • Looks, Looks Woman

Z nedávné návštěvy Berlína jsem si odvezla můj první fashion baťůžek. Zprvu jsem z něj byla lehce rozpačitá, ale teď už jsem si na něj zvykla a dokonce jsme ho začala mít ráda.

Čemu dáváte při cestování přednost? Teď mám na mysli takové to klasické přejíždění z města do města, třeba na víkend. Kabelka nebo baťůžek?

Kritéria výběru: Rozhodně si před nákupem promyslete, jaká barva by se vám do šatníku nejvíce hodila. Co se týče tvaru a velikosti, často to bývá spíše impulzivní, pocitové rozhodnutí na základě designu. Vaší pozornosti by neměl uniknout především materiál, z něhož je batůžek vyroben. Já obvykle dávám přednost koženým variantám. Přijdou mi elegantnější a zapadají do mého stylu. Na zimu působí hravě třeba tvídové nebo kožešinové varianty. Plátno ve mně evokuje spíš teplejší počasí a koženkám se vyhýbám obloukem.

Dalším podařeným materiálem na výrobu kabelek a baťůžků je eko kůže, v Česku bohužel není příliš velký výběr. Vzhledem připomíná kůži, ale její horní vrstva je ze 100% polyuretanu a podkladovou vrstvu tvoří 100% bavlněný úplet. Je vhodná pro alergiky a jednodušeji se s ní pracuje. Oproti klasické kůži ji prošije i běžný šicí stroj. Není problém ji vytvořit v jakékoliv barvené kombinaci. Navíc je oboustranně prodyšná a výrobní náklady jsou nižší než při práci s kůži. Bohužel je náchylná na tekutiny, mohou poškodit její povrch. Ovšem kůže je dlouhodobější záležitostí z hlediska životnosti materiálu.

Péče o eko kůži není nijak náročná. Stačí občasná impregnace a čištění je povoleno navlhčenou bavlněnou látkou. Pro začištění drobných škrábanců doporučuji použít přípravky s karnaubským voskem.

(PIETRO FILIPI  jacket,  PICARD backpack,   VERSACE  glasses,    CALZEDONIA tights,     TONAK beret, ESPRIT turtleneck, GUESS skirt,   BAŤA  overknee boots,   FREY WILLE bracelet)

photos and edit by
Marek Stuchlý

https://www.facebook.com/marek.stuchly.photography/

https://www.facebook.com/marek.stuchly.photography/

Ženy by měly vydávat méně peněz za šaty, ale více peněz na eleganci. (Coco Chanel)

Štítky