BURGUNDY HAT

  • 10. 10. 2016
  • Looks, Looks Woman

V posledních letech zažívají klobouky velký comeback, nicméně se zatím jedná pouze o trend, zatímco v 50. letech byl klobouk nedílnou součástí denního ošacení a nikdo by si jej nedovolil nevzít. Klasika je ctěna pouze na koňských závodech.

Pánové nosí hnědé triby, což je měkký plstěný klobouk s typicky úzkou stuhou a malou mašlí na levé straně. Můžeme si také uvést žaket nebo frak, kdy jejich nošení klobouk dovoluje, nikoliv však vyžaduje. Pro dámy máme výběr poněkud širší. Dáma si klobouk volí dle tvaru obličeje, barvy šatu, určuje si vcelku libovolně zdobnost i tvar.

Teď pár vět k denšnímu outfitu:

Vínový klobouk z Pietra nosím hrozně ráda. Líbí se mi jeho propojení s rtěnkou od Mac a mojí milovanou kabelkou. Když jsem si ji kupovala, trošku jsem se bála kombinace růžovo-vínovo-černá, ale čím dele kabelku mám, tím jsem si ní jistější, protože často nosím buď vínovou nebo růžovou rtěnku. Propojení poskytne looku příznačný šmrnc.
Ještě musím vyzdvihnout modrý top/šaty z About! Díky hedvábí jsou velmi příjemné na nošení a dají se nosit na nespočet způsobů. Šedé jeansy a pointy shoes jsou jednoduše nepostradatelné. Zamilovala jsem se do šedé barvy.

Jak ji vnímáte vy? A ještě mrkněte na náramky. Ty kožené mám z Paříže a ten perličkový z Tous. Nemusím vám asi vysvětlovat, že důvod mé koupě byl ten roztomilý zlatavý medvídeček choulící se mezi perličkami.

www.skvarek.cz

(ABOUT top, MANGO leather jacket, LEVIS jeans, FURLA bag, WOJAS pointy shoes, TOUS pearl bracelet, PROMOD collar, PIETRO FILIPI hat, MAC lipstick)

photos and edit by LUKÁŠ ŠKVAREK

Ženy by měly vydávat méně peněz za šaty, ale více peněz na eleganci. (Coco Chanel)

Štítky