Pravidelně si snažím dělat průzkum trhu, co se týče poměru kvalita x cena. Nejen, že se mě na tuto otázku, díky mé profesi, lidé stále dotazují, ale samotnou mě to velmi zajímá. Před tím, než si budete následující řádky číst, se zamyslete a sami si otázku, které obchody bych měl/měla navštěvovat zodpovězte.

Tajemství odhaleno:

Cos:

Jedná se o kousky vyráběné v Turecku. Firma se tím netají. Co bych chtěla vyzdvihnout, tak jsou netradiční minimalistické střihy. Nesluší každému a ani se prosím nepokoušejte zde obléci od hlavy až po paty, pokud nefungujete výhradně na posledních výstřelcích. Skvělé se kousky kombinují s něčím usedlejším, klasičtějším z vašeho šatníku.

Esprit:

Považuji ho asi za nejkvalitnější ze všech zmíněných. Pro dámy skvělá volba na cardigany, kalhoty nebo LBD.

United Colors of Benetton:

Barvičky, kvality, skvělé střihy…to vše je Benetton. MůžI, ženy i děti si rozhodně přijdou na své! Rafinovanost snoubená s elegancí odlišuje značku od konkurence.

Lindex:

Zde můžete najít úplné poklady, ale také celkem nekvalitní kousky. Je potřeba výběru a zkoušení věnovat dostatečnou pozornost.

Celio:

Mužům srdce zaplesá. Jedná se totiž o výhradně pánskou značku. Doporučuji se zde zaměřit na svetro-mikiny, šik a komforní zároveň.

Intimissimi:

Ideální obchod pro bezešvé spodní prádlo nebo zajímavý top. Můj tip pro vás- ne vždy mají vše vystaveno. Doporučuji výrazněji komunikovat o vašich představách s prodavačkou.

Mark&Spencer:

Mluvíme o britském obchodním řetězci, který se zaměřuje jak na módu, tak i na home decor a potraviny. Optimální výběr pro zralé ženy či businessmenky. Pro muže jsou zde docela fajn košile. Fajn proto, že se často nemusejí žehlit. Ovšem jejich kvalita se absolutně nedá srovnat s košilí šitou na míru. Obleky musím říct, že zde příliš nesedí. Teď to vyzní spíš, jak kdybych ten obchod hanila, ale uzavřela bych to tím, že musíte vědět kam si pro co jít.

S.Oliver:

Zde bývá kvalita, ale často mívám problém s designem. Přitom to kdysi býval můj nejoblíbenější obchod. Ty krásné jeansy, svetry a bílé košile…ani si teď přesně nevzpomenu kdy k tomuto převratu došlo. Škoda. Ale pořád tajně doufám, že se ve firmě stane malý zázrak.

Ještě jsem vybrala pár inspo outfitů, které, obsahují kousky z Espritu. Proč právě z toho? Mají již více či méně podzimní atmosféru. Souhlasíte?

Ženy by měly vydávat méně peněz za šaty, ale více peněz na eleganci. (Coco Chanel)

Štítky