HOW TO DRESS PROPERLY TO A BALL

  • 01. 02. 2016
  • How to

Plesová sezóna je v plném proudu, a pokud si nevíte rady, jak se na tuto slavnostní událost obléci, zkuste si přečíst tento článek a nechat si poradit.

Pro začátek bychom si měli vysvětlit, že existují různé úrovně formálnosti. Na prestižní ples dáma vyráží zásadně v dlouhé toaletě. Je potřeba brát na vědomí, že by měla být výraznějším způsobem odhalena pouze jedna část těla. Tedy hluboký dekolt, svůdná ramena, rafinovaný výstřih v oblasti zad či vysoký rozparek. Kombinace výše uvedených prvků by působila příliš vulgárním dojmem. Nutností je do dlaně padnoucí psaníčko a podpatky přiměřené výšce dámy. Neplatí zde pravidlo, že příliš vysoké podpatky by měly obout ženy menšího vzrůstu. Silonky jsou vhodné do uzavřených lodiček. Zvolíte-li formu páskových sandálků, můžete vyrazit naboso nebo využít silonky ve spreji. Ovšem dokonalá pedikúra je bez debat. Šperky, účes, manikúra i make-up by měly celý look podtrhnout, nikoliv přebít.

K takto sladěné dámě se hodí jedině dokonalý gentleman. Požadované úrovně docílíte s pomocí smokingu. Dress code zahrnuje sako se šálovým límcem či špic fazónou, kalhoty s jedním lampasem, smokingová košile s náprsenkou a francouzskou dvojitou manžetou, bílý narovno složený kapesníček, černý hedvábný motýlek (pokud možno vázací), smokingový pás, černé podkolenky a lakýrky.

V případě, že se chystáte na o něco méně noblesní záležitost, žena může nahradit róbu za LBD a muž za tmavý oblek, tedy černý či tmavomodrý.

Ženy by měly vydávat méně peněz za šaty, ale více peněz na eleganci. (Coco Chanel)

Štítky