RUNNING TIME

  • 17. 04. 2014
  • Looks, Looks Woman

V poslední době se roztrhl pytel s bežeckými závody nejrůznějšího typu. Ráda sbírám nové zážitky, a proto jsem se rozhodla pustit i do výzvy v podobě půlmaratonu. Jak vám se tyto závody líbí? Je to pro vás mainstream nebo si tu stejně naladěnou masu lidí naopak užíváte?

Jeden kamarád mě informoval, že se letos běží první maraton v Íránu, ovšem je to výhradně mužská záležitost. Moc si to v tom teple nedovedu představit a navíc jednou z podmínek jsou i dlouhé kalhoty. Povzbuzující však je, že jsou i horší závody na světě. K těm nejnáročnějším patří extrémní závod Badwater Ultramarathon v americkém Údolí smrti. Měří 217 kilometrů, jeho součástí je čtyřkilometrové převýšení a pořadatelé jej označují za nejnáročnější běh na světě.

Jelikož jsem v prvé řadě módní konzultantka, probereme tady společně nejvhodnější outfit na jogging. Osobě dávám přednost tříčtvrťákům. V tomhle období teploty nejsou ještě tak vysoké, takže vám udrží nohy pěkně v teple a přitom vám vzduch příjemně osvěžuje kotníky. Když ale tříčtvrťáčky zrovna nikdo nevypere, volím kraťase. Vrchní polovinu těla doplním tričkem s termoregulační funkcí a lehkou vestičku, aby mi větřík neofoukl ramena. Mám je taková choulostivá… 🙂 Uživila bych tedy maséra na full-time. Co je ale u běhu nejdůležitější, jsou tenisky. Skvělý výběr najdete zde. A rozhodně volte kvalitní bavlněné ponožky. Pro ty, kdo jsou náchylnější na puchýře, doporučuji nanést tenkou vrstvu vazelíny.

P.S. Kdo už běžel nějaký maraton? Teď byl jeden v Brně!

(NIKE bra, shorts, trainers RAY-BAN glasses)

photos and edit by MARKÉTA VAŠÁTOVÁ

Ženy by měly vydávat méně peněz za šaty, ale více peněz na eleganci. (Coco Chanel)

Štítky