STRIPES

  • 06. 06. 2017
  • Looks, Looks Woman

Proužky. Věčné téma. Dalo by se o něm mluvit hodiny. My si zopakujeme pouze pár základních pravidel, které mohou pomoci při nákupech nebo samotném stylingu.
Tvrzení, že vodorovné proužky rozšiřují a svislé zužují už je dávno zapovězeno. Důležitá je sice šířka pruhu, ale také vzdálenost mezi nimi a v neposlední řadě samotný střih oděvu. Významnou roli hraje i materiál. Některé tipy materiálu, díky jejich struktuře opticky přidávají kila Plyšové věci, látky s příliš dlouhým chlupem nebo tvrdší materiály jako je například manšestr.

Uspořádání proužků:

Pokud je člověk drobnější a oblékl by si hodně široké vodorovné nebo široké svislé pruhy, bude vypadat komicky. Je důležité si uvědomit, že drobným postavám budou slušet spíše tenčí, jemnější proužky a to v obou směrech.
Naopak postavy vysoké se širokými pruhy mohou nechat doslova zahalit. Opět nezáleží na směru. Cílem je dosažení harmonie a sounáležitosti mezi velikostí pruhů a postavou.
Ještě nesmíme opomenout diagonální pruhy. Ty nádherně umí vytvarovat postavu a upoutat pozornost tam, kde je to potřeba. Pravidlo o jejich šířce je totožné jakou u výše zmíněných.
Co se mezer mezi proužky týče, čím menší mezera, tím více mají proužky tendenci zeštíhlovat. Mezery se dají rovněž využít ke tvarování postavy. Třeba si vzpomeňte, jak šaty v odchodě občas mají například širší pruhy přes poprsí a užší proužky přes pas.
Myslím, že to by pro dnešek o proužcích bylo vše!
Snad se vám o nich nebude dnes i zdát! 😀

(PIETRO FILIPI jacket, BENETTON top, COS pants, FREYWILLE bracelet, LINDBERG sunglasses, ALDO heels, PIERRE CARDIN bag)

photos and edit by LUKÁŠ ŠKVAREK

www.skvarek.cz

Ženy by měly vydávat méně peněz za šaty, ale více peněz na eleganci. (Coco Chanel)

Štítky