THE GREAT GATSBY

  • 24. 01. 2014
  • Looks, Looks Woman

Je tady další slibovaný plesový outfit. Je očividné, že jsem se vzhlédla ve filmu The Great Gatsby. Nemůžete se mi ale divit, atmosféra ve filmu je naprosto dokonalá. Šaty, šperky, večírky… Jednoduše úžasné.

Klíčovým prvkem modelu je účes doplněný o fascinátor. Pokud si nejste zcela jisti, co slovo fascinátor znamená, mám tu pro vás vysvětlení. O fascinátorech se dá říci, že jsou to větší ozdoby či malé kloboučky dozdobující váš účes. Jejich úkolem je fascinovat, jak už název napovídá. Příkladem budiž třeba Catherine, vévodkyně z Cambridge. Při jejich nošení existuje několik pravidel.

  • Měly by být dobře upevněné, protože je máte na hlavě po celou dobu společenské události.
  • Nikdy se nesundávají.
  • Nosí se vždy jen na straně či nad čelem. Nikdy uprostřed hlavy.
  • Pokud je součástí fasinátoru závoj, může zasahovat do obličeje, ale neměl by ho zastiňovat celý či z větší části.
  • Sluší všem věkovým kategoriím.

Na účes jsem použila černou čelenku s korálky z Bijou Briggite, fasinátor z Lindexu, žehličku na vlasy a pinetky z DM v hnědé barvě. Vždy je lepší, když použijete co nejpodobnější barvu s vašimi vlasy. Nejdříve navlněte pomocí vlasové žehličky celou hlavu, dále připevněte zadní prameny k hlavě pomocí pinetek. Vlasy u obličeje nechte volně viset. Nasaďte čelenku a pro lepší stabilitu také upevněte pinetkami. Na čelenku už jen připevněte fascinátor, zalakujte a máte hotovo. U líčení doporučuji zaměřit se na zvýraznění očí a dokonalý make-up. Také si dejte záležet na nehtech. Použila jsem stříbrné třpytky a průhledný lak, což koresponduje se zvolenými šperky, psaníčkem a sandálkami.

(LINDEX fascinator, bracelets, VINTAGE clutch, BIJOU BRIGITTE earrings, headband, SISLEY overal, shoes from Croatia)
photos and edit by Markéta Vašátová

Ženy by měly vydávat méně peněz za šaty, ale více peněz na eleganci. (Coco Chanel)

Štítky