Kvalita je pojem, který je v posledních dnech čím dál častěji skloňován v souvislosti s jídlem nebo kosmetikou. Ovšem co se týká oblečení, prim hraje rozhodně cena. Společnost se dělí na dvě skupiny. Tu masovou, která nakupuje po kilech a je pro ni důležité mít stále něco nového. Druhá, minoritní, skupina se tématem odívání zabývá více do hloubky. Pojem udržitelná móda jí není cizí a každý nákup si pečlivě promýšlí. Ano, cena je důležitá, ale není to jediný faktor při rozhodování. Musíme se současně dívat na kvalitu materiálu, úroveň zpracování a hlavně jak nám daný kousek padne.

Já sama si stále více nechávám šít na míru. Sice to není cena z H&M nebo Zary, ale rozhodně můžu říct, že mi takové oblečení déle vydrží, nekouše, neštípe, je příjemné na tělo, sedí mi a vypadá přesně jak chci.

Znáte to, když najdete v obchodě skvělé šaty, ale ty nemají ve vaší barvě nebo když nesedí velikost? Konec kompromisů!

Můj nejnovější kousek můžete vidět v dnešním outfit postu. Je to něco mezi nákrčníkem a vestou. Dá se nosit jen tak na košili, halenku nebo na kabát či bundu. Praktické, univerzální, hřejivé a šik!

V případě, že šití na míru není pro vás to pravé ořechové, zaměřte se na kvalitnější a cenově dostupné značky. Skvělým příkladem je třeba Esprit.

(TAILORED coat, vest, pants, ESPRIT top, TONAK beret, SCHAUMBURG WATCH watch, ADE-BE JEWELLERY bracelet, LLOYD shoes, ESTE LAUDER lipstick)

photos and edit by LUKÁŠ ŠKVAREK

www.skvarek.cz

Ženy by měly vydávat méně peněz za šaty, ale více peněz na eleganci. (Coco Chanel)

Štítky